返回

金星教育

四 短文理解

(一)本题你将听到一篇短文, 读两遍, 请从每个小题的三个选项中, 选出最恰当的一项。

  Hello, everyone! Welcome to our school. I am glad to introduce some of our clubs to you.

  The first is the sports club. It includes teams of basketball, football, volleyball and ping-pong. Each team has thirty members. The activities are held on Thursday afternoon. Teachers from the city teams are invited to give classes. The members come here to improve their skills.

  The next is the art club. A famous art teacher from a nearby art college works here. He is quite popular with students. There are forty students learning from him. Some of their pictures are beautiful. The art club is open on Wednesday afternoon.

  The music club is the most popular one in our school. Students come to learn to sing, play instruments and dance. It has the most students of all the clubs. Regular activities are held every Friday afternoon.

(二)根据你所听到的短文内容, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出正确答案。短文读两遍。

  Good morning, boys and girls. Welcome to our sports camp. Before you are divided into groups, I’d like to give you some information about the plans for this week. First, during your time here, you’ll play at least 12 different sports. In the morning, there are plenty of programs, but you will have a choice for afternoon activities. Second, you can wear your sports suits for most sports, but you should remember to bring shorts and T-shirts as well. We do both outdoor sports and indoor activities. So please make sure that you have two pairs of sports shoes with you. Finally, you are having lunch in the dining room between half past twelve and two o’clock. We also have a shopping center where you can buy drinks, chocolates and other snacks. But please remember: don’t eat too much at that time, or you won’t be able to run as fast as you can.

(三)请听下面一段材料, 回答第1至第4小题。

Hello Rita,

  This is Liz. I call you but you aren’t in. So I leave a message for you.

  I’m getting ready for my sweet 16th birthday party. I’m sad you are not feeling well that you are going to miss the party. I am wearing a short red dress to the party. My sister is doing my hair because I’m too excited to do it myself. Mum is making a delicious chocolate cake and Dad is blowing up balloons. We are having the party in the garden because it’s a beautiful, warm, sunny day. My grandparents, aunt, uncle and all my cousins are coming. Some of my friends aren’t coming because they are away on holiday. We are having delicious food—I can’t wait!I hope you feel better soon so we can meet up. See you soon!

(四)听短文, 根据所听到的内容判断下列句子的正(T)误(F)。

  It was quite late at night. I was reading a newspaper alone in my room when I heard someone knocking at the door. I opened it and saw a young man with glasses standing there. He said that he was a friend of my brother’s and wanted to have a talk with him. I didn’t know if my brother had such a friend, but I had to let him in.

  As we talked, I found that he knew nothing about my brother. Then I came to know that his words were not true. Suddenly my brother rushed in and the young man was so surprised that he didn’t know what to do for a moment. We caught the man and called the police at the same time.

(五)听短文, 选择正确答案。(短文读两遍)

  A farmer had four lambs. One was black, and the other three were white. The black lamb was friendly to everyone in the group. But the white lambs often laughed at him. They thought he was ugly. The farmer did not like him, either. He gave bad food to the black lamb.

  One winter day, the four lambs went out to eat grass. They went far away from home. Suddenly it began to snow. After a while, the ground was covered with thick snow. They couldn’t find the way home.

  When the farmer found that the lambs were not home, he went out to look for them. There was snow everywhere. Suddenly, he saw something black. He went to it. Oh, it was his black lamb! And the white lambs were there, too. The farmer said excitedly, Thanks to the black lamb, I can find you!

(六)听短文, 选择最佳答案。短文读两遍。

  Li Hong is a 16-year-old girl. She is good at English. However, four years ago she was very shy and her English was poor, especially her spoken English. She was afraid to answer the teacher’s questions in the English classes.

  After she went to middle school, things were different. Her English teacher Mr. Gao taught very well and she liked him very much. She began to show interest in English. She listened carefully in class and took part in the classroom activities. In her free time, she read many English stories and watched lots of English movies.

  Now she is working hard and hopes to study abroad one day.

下载 注意:微信用户需要长按按钮在浏览器中打开后再点击下载